Ja założyłem SKF, trochę drogo, ale chciałbym mieć spokój, w poprzednim aucie wymieniłem łożyska na SKF i o temacie zapomniałem przez 150kkm do zbycia auta. Jak ktoś jest biedny nie stać go na tandetę, ja kieruję się tą zasadą.
Listwy zderzaków i boczne drzwi są klejone czy na kolki ?
Zwiń
X
-
Listwy zderzaków i boczne drzwi są klejone czy na kolki ?
Jako, że będę zmieniać zderzak na taki z RS-a zastanawiam sie czy nie pomalować tej czarnej listewki wzdłuż zderzaka pod kolor auta. Jak bym tak zrobił musiał bym od razu malować listwę z tylnego + listy boczne. I nie wiem czy to ma sens. No i przede wszystkim czy one sa klejone czy na zaczepach. Bo jak są na zaczepach to nie wiem czy trzeba zdejmować tapicerkę by je ładnie powyciągać czy po prostu szarpać bo sie nic nie wyłamie.
A tak w ogóle wasze opinie lepiej pod kolor auta czy zostawić ten czarny na listwie ?OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
-
-
No właśnie te przednie i tylne :?: wyglądają jak by były na kołkach .. ze też nie zwróciłem uwagi jak montowałem czujniki :evil:
Zamieszczone przez TymonMiras nie tykaj się tych ListewekOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Staszek20vtEhm, ja mówię o listwach bocznych na drzwiach, bo na zderzakach to są jakieś "zatrzaski", malować pod kolor
Zamieszczone przez Tymonneck99, daruj sobie, serio ciemna maszyna, nie ma sensu.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Tymon napisał/a:
neck99, daruj sobie, serio ciemna maszyna, nie ma sensu.
Tez mi sie tak wydaje-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Tymon napisał/a:
neck99, daruj sobie, serio ciemna maszyna, nie ma sensu.
Tez mi sie tak wydaje:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
bedzie fajnie do czasu
te listwy nazywaja sie listwami ochronnymi (odbojowe)
wiec sluza do tego zeby podczas otwierania drzwi nie zniszczyc ich sobie tylko zeby dotknac tymi listwami, nie mowie ze to ty musisz trzaskac drzwimi wystardczy ze dasz go na parking i ktos inny ci to zrobi
i tera raz dwa, trzy i lakier zacznie odchodzic
i wtedy listwy bedda szpecic, bo na srebrnym kolorze widac czarne punkty
takie jest moje zdanie
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pulseale przy ciemnym kolorze tez jest widoczny, zerknij chociaz na auto Antimatter'a
[ Dodano: Sob 22 Kwi, 06 06:40 ]
Zamieszczone przez chester121e mowie ze to ty musisz trzaskac drzwimi wystardczy ze dasz go na parking i ktos inny ci to zrobi-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
we wroclawiu jest to niestety nie mozliwe
niektorzy maja szczescie inni nie
ja swoim passacikiem przez 5la uzytkowania, nikt nigdy mnie nie stukna, drasna itp lakier byl w idealnej kondycji
teraz moja skoda ma niecalew 4 lata i juz drzi (lewe i prawe) ktos mi tylny zderzak drasnal itp
wiec ja u siebie tego nie mogl bym zrobbic bo nigdy nie wiadomo co przxyniesie kolejny dzien :| :|
Komentarz
-
-
Serdeczne dzieki wszystkim za podpowiedzi.
Tak, że po zastanowieniu chyba nie maluje jednak. Bo z pomalowaniem czy bez i tak i tak jest ładnie. A, że z malowaniem wieksze juz dochodzą komplikacje + to ze sam czasem otwierając drzwi pomagam sobie bocznymi listewkami :szeroki_usmiech zostawie je raczej na czarnoale decyzja zapadnie na dniach
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
malować Miruś malowaćlepiej sie prezentuje lakier niz plastik, a raczej nie otwierasz drzwi tak żeby sie od wszystkiego odbijać
Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Odpuścilem bedzie jak jestmi sie wydaje ze te czarne listy dodają uroku nieco
OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Takie pomalowane listwy dodaja elegancji . Obawiam sie tylko nie fachowosci lakiernikow. Uwazam iz jest to o wiele fajniejszy zabieg tuningowy niz te wszytskie brewki klamki-chromowane dokladki i podkladki ale to ''rzecz gustu''.
Boczne trzeba odklejac . Widzialem taka tasme jak orginal Wursta .
Przednie i tylnie da sie zciaganac po zdjeciu zdrzakow!nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
kolega ma srebna i pomalował listwy na srebrno , ja wiem czy lepiej wyglada rzecz gustu , ale pare razy ktoś obił mu te listwy a przeciez one śą gumowe i zlakierem sie uginają i lakierek sie już odrywa i nie ciekawie zaczyna to wyglądać. Pozdrawiam[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz